Užički đaci od srede u školi (VIDEO)

UŽICE-Nakon dva odlaganja zbog epidemije gripa, konačno će i užički osnovci i učenici srednjih škola od srede 27. februara u školske klupe.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je odluku o normalizaciji obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Užica, doneo na osnovu zaključka Saveta za zdravlje grada Užica.

U zaključku se navodi da se broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama i simptomima sličnim gripu, koji se ambulantno i hospitalno leče u Opštoj bolnici Užice, ne povećava u odnosu na broj od petka 22.februara 2019.godine, pa se predlaže gradonačelniku da donese Odluku o normalizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Užica od srede 27. februara 2019.godine.

Takođe, odluka je doneta i zbog problema sa nadoknadom časova.

„Verujemo da smo doneli odluku koja ne utiče na zdravlje dece koje je najbitnije, a da smo omogućili da deca u Užicu ne dođu u situaciju da ne mogu da nadoknade časove i time budu u lošijoj situaciji u odnosu na decu iz drugih opština u Srbiji prilikom upisa na fakultet „, rekao je Petković.

You may also like...