Užički budžet imao suficit od 128,9 miliona dinara

UŽICE – Prema podacima iz predloga odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu, koji je utvrđen na današoj sednici Gradskog veća, grad Užice je ostvarilo višak od 128,9 miliona dinara.

Ukupni prihodi ostvareni u 2020. godini iznosili su 3,333 milijardi dinara, dok su rashodi bili 3,205 milijardi dinara. U prošloj godini izvršeni su svi klasični budžetski rashodi i to uz pojačana izdvajanja finansijskih sredstava u socijalnu zaštitu, zdravstvo i u direktne intervencije u turizam, a da pri tome nisu bila ugrožena ulaganja u investicije, jer su se one i pored svih teškoća izazvanih pandemijom, realizovale u ugovorenim iznosima i rokovima.

Budžet u suficitu
Foto: grad Užice

Članovi Veća dali su svoju saglasnost na izveštaje o radu Užice razvoja i Velikog parka u prošloj godini. I Užice razvoj i Veliki park pozitivno su poslovali u 2020. godini.

Formirana je Komisija za davanje mišljenja o nazivima ulica i trgova koju sačinjavaju Predrag Gavović, pomoćnik gradonačelnice, Slobodan Šiljković, član Gradskog veća, Željko Marković, direktor Istorijskog arhiva, Vesna Lučić, profesor istorije i Marijana Zorzić Petrović, spec. inženjer arhitekture. Komisija će razmatrati inicijative za promenu naziva ulica i trgova  i svoja obrazložena mišljenja dostavljaće Gradskom veću radi utvrđivanja predloga.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.