Užički bibliotekari na Svetskom kongresu

DUBROVNIK,UŽICE – Na 48. Svetskom kongresu školskih bibliotekara i 23. Međunarodnom istraživačkom forumu o školskom bibliotekarstvu u Dubrovniku, zapaženo izlaganje imale su dve bibliotekarke iz Užica – Mirjana Radovanović Pejović i Ana Duković, školski bibliotekari OŠ „Dušan Jerković“.

One su izlaganjem „Ko je spreman za školskog bibliotekara sa vizijom u Srbiji “ pokušale da predstave trenutni položaj školskih bibliotekara u Srbiji, kao i aktivnosti na promovisanju njihovog rada. Takođe su ukazale na važnost rada u podsticanju čitanja, promocije kreativnosti i stvaralaštva i razvijanja učeničkih kompetencija za celoživotno učenje.

„Ovo je bila jedinstvena prilika za svetsku promociju i otvaranje mogućnosti za sticanje i razmenu novih znanja i iskustava,“ kažu užičke bibliotekarke koje veruju da će doći do potrebne promene u školskom bibliotekarstvu i u našoj zemlji.

Na kongresu u Dubrovniku razgovaralo se o misiji, viziji i ulozi školske biblioteke u digitalnom društvu, razmenjivane su ideje o transformaciji školskih biblioteka, ali su stvarane i globalne veze za buduću saradnju.

Izvor i foto Pasaž

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.