Užička Sloboda pred gašenjem

UŽICE -Sloboda se našla na ivici provalije i ukoliko se ne preduzmu hitni koraci preti gašenje, katanac na vrata uoči ulaska u godinu u kojoj je trebalo obeležiti devet decenija postojanja.

Poruke sa sastanka uprave ne nude nikavu nadu. Klupski dug premašio je milion evra, račun je u blokadi, malobrojni članovi Upravnog odbora ne vide izlaz, zamenik predsednika UO Josip Ristanović, koji je stao na čelo kluba, pošto se, zbog sukoba interesa, povukao Branko Bogićević, ne vidi više sebe u klupskoj upravi.
Podneo sam ostavku, nas nekolicina sami više ne možemo. Od sredine jula, kada smo preuzeli rukovođenje Slobodom, uradili smo mnogo na stabilizaciji, pre svega, u takmičarskom i organizacionom delu. Dugovi, međutim, pritiskaju, ne vidim rešenje za Slobodu bez velikog sponzora i ozbiljnije pomoći lokalne samouprave – jasan jeRistanović.
Stara rukovodeća garnitura ostavila je u nasleđe, kako je pre dva meseca utvrđeno, 943.000 evra duga. Naslućivalo se da to nije konačna cifra, sa u međuvremenu prispelim novim potraživanjima, preduzeća i privatnih lica, Slobodine obaveze premašile su milion evra. Trenutno dug iznosi 1.050.000 evra, ali pošto stalno stižu nove tužbe, a kamate na dugove se uvećavaju, svaki minut klub upada u sve veću dubiozu.
Sa druge strane na osnovu transfera igrača u druge klubov, Sloboda iz Užica potražuje 405.000 evra. Zvezdin dug, sa kamatom i PDV, narastao je na 299.000 evra. Znatno manje sume treba da stignu od Torina, OFK Beograda, Jagodine i Spartaka. 

Sportski žurnal / ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.