Užička odbrambena liga izlazi na izbore (VIDEO)

UŽICE – Užička odbrambena liga (UOL) izlazi na predstojeće lokalne izbore u Užicu sa listom “Počistimo Užice” čiji je nosilac advokat Mihailo Krstić. Na ovaj korak su se odlučili jer veruju da se problemi građana mogu rešavati samo kroz institucije.

To su objasnili na primeru kolektora u Turici dodavši da je u pitanju vaninstitucionalna inicijativa, koja iako je naišla na odobravanje gradske vlasti,  još uvek nije realizovana. Mihailo Krstić je objasnio da se oni kao Udruženje građana zalažu za „Užice kao grad, a ne za Užice kao kasabu“.

„Neophodno je da budemo uključeni u rad Gradske skupštine kako bismo realizovali ideje za koje mislimo da su časne i poštene, a pre svega u opštem interesu grada. Mi smo građani jednog respektabilnog grada, a ne stanovnici jedne kasabe koji će odluke donositi, ili ih neće donostiti, gledajući u Beograd koji pak ne želi da se “zamajava” ni jednim jedinim gradom osim sobom“, rekao je Mihailo Krstić, predsednik UO UOL.

U ovom udruženju ističu da niko od njih nije političar, da ne znaju mnogo o izborima, ali da su kao građani shvatili da su odgovorni za svoj grad i zato izlaze na izbore. Do sada su razgovarali sa predstavnicima jedne poliltičke partije i udruženja, ali još uvek nemaju saradnju ni sa jednom političkom opcijom u gradu.

Predsednik UOL Dejan Krčevinac naveo je da će odbornička lista imati od 23 do 25 kandidata za odbornike u Gradskoj skupštini.

„Smatramo da je to dovoljno kako bi se glas UOL čuo u Skupštini. Na listi su ljudi koji u prethodnom životu nisu imali veze sa politikom. Deo je iz Upravnog odbora UOL, studenti, obični građani i profesionalci u svojim zanimanjima, a u gradu viđeni i poznati ljudi“, rekao je Krčevinac.

Prikupljanje potpisa za izbornu listu UOL počinje danas od 12 do 18 časova u prostorijama Udruženja u Ulici Nikole Pašića 32 i advokatskoj kancelariji na Trgu partizana 10/1.

You may also like...