Užička odbojka nekad i sad (VIDEO)

UŽICE – Odbojkaški klub Jedinstvo iz Užica postoji od 1968. godine i uspeo je da osvoji sedam titula nacionalnog prvaka zaredom. U ovom klubu igrale su jedne od najpoznatijih odbojkašica Srbije kao što su Vesna Čitaković, Aleksandra Avramović, Nataša Krsmanović, Vesna Tomašević i mnoge druge.

OK Jedinstvo ima bogatu istoriju, mnogo osvojenih titula i jedne od najboljih odbojkašica u Srbiji.

Bivša odbojkašica Aleksandra Avramović kaže da je klub uvek bio u prvom planu.

„Škola je bila u drugom planu. Išli smo vanredno, a sve nam se svelo na buđenje, doručak, trening, pa odmaranje za drugi trening. Tih osam godina sve je bilo u cilju osvajanja titule“, rekla je Avramović.

Bivša odbojkašica Vesna Tomašević tvrdi da današnje generacije devojčica nisu toliko zainteresovane za ovaj sport kao što su nekada bile.

„Mi smo nekad mnogo volele odbojku i želele smo da je igramo, a mislim da deca danas ne vole to koliko smo mi voleli. Ne daju celo srce za sport“, govori Tomašević.

Odbojkašice koje su igrale u zlatnom vremenu Jedinstva po mnogo čemu se razlikuju od onih današnjih koje nose dres ovog užičkog kluba.

„One su to odrađivale profesionalno u skladu sa pravilnikom kluba i to je jedan od razloga zašto su postigle vrhunske rezultate. Sada su devojke mnogo opuštenije, vezane su za internet, školu, roditelje i to ih sprečava da postignu bolje rezultate“, rekao je sekretar OK Jedinstva Boško Topalović.

Jedinstvo
Foto: ZooMUE

Ovaj užički klub osvojio je sedam titula nacionalnog prvaka zaredom, a taj niz prekinut je 2001. godine. Šta je za Užice u to vreme značila odbojka ilustruju mnoge sekvence.

„U utakmici sa Radničkim iz Beograda bila je jedna lopta za koju nismo znali gde je pala, a ta utakmica nam je bilo veoma bitna. Od tog stresa naš trener Darko Zakoč se onesvestio na kratko“, govori predsednik kluba Milovan Bošković.

Nekada je i publika bila drugačija. U užičkoj hali sportova moglo se izbrojati i do 5000 navijača.

Sportski direktor kluba Vesna Čitaković tvrdi da ljudi iz Užica i odbojke pamte kako je ova hala nekada bila puna.

„Sala može da primi 3000 ljudi, a stajalo je i do 5000 navijača sa dva trubačka orkestra. Ovde je bilo nemoguće pobediti Jedinstvo“, zaključuje Čitaković.

Iz Jedinstva kažu da postoji mogućnost da ovaj klub bude kao što je nekada bio, ali da to ne može da ostvari preko noći.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.