Užička komplet lepinja dobila konkurenciju (VIDEO)

UŽICE – Zlatiborski kraj poznat je po ljudima koji su veliki gurmani, užička komplet lepinja dobila je konkurenciju, užički giros koji se pravi od svinjskog pečenja. Na ideju da otvore pečenjaru i naprave giros došli su muzičari koji trenutno nisu u mogućnosti da se bave svojim poslom.

Nenad Grašilović
Foto: ZooMUE

Užički muzičar Nenad Grašilović je klavijaturu zamenio satarom i sa njom sada započinje svoj dan. Usled pandemije korona virusa i nemogućnosti da se bavi svojim poslom , došao je na ideju da otvori pečenjaru i napravi nešto po čemu će se razlikovati od ostalih.

„Zbog ove situacije nemamo našeg posla i onda smo otvorili pečenjaru, da vidimo kako će to da nam ide, onda smo smišljali šta bi još mogli da napravimo a da bude malo drugačije. I onda smo došli na ideju da pečenje stavljamo u lepinju, da bude kao sendvič sa pečenjem. Mušterijama su se dopali naši sendviči i oni su počeli da ih zovu giros, mi smo usvojili to ime i tako je nastao užički giros“, kaže vlasnik pečenjare Šajkača Nenad Grašilović.

Užički giros
Foto: ZooMUE

Užičkki giros postao je velika konkurencija komplet lepinji koja je zaštitni znak ovog kraja. Za samo nekoliko dana nakon što se pojavio, giros je osvojio Užičane.

„Do pre neki dan jeo sam samo giros iz Grčke, ali ovaj naš je najbolji na svetu. Svaki dan dolazim da ga jedem. ništa ne bih menjao, neka ostane ovakav ukus. Koplet lepinja je dobila veliku konkurenciju, giros je odličan“, rekli su ljubitelji girosa.

A, kako nastaje ovaj užički specijalitet.

„Parče svinjskog pečenja se isecka na sitne komade, koji se potom stavljaju u šerpu gde se nalaze pretop i voda uz par tajnih dodata, tako se kuva oko sat vremena i onda je meso spremno“, dodaje Grašilović.

U narednom periodu Nenad sa svojim kolegama planira da otvori još jednu pečenjaru u kojoj će se prodavati samo kako oni kažu sendvič sa pečenjem.

„Ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli u narednom periodu planiramo da otvorimo pečenjaru na Zlatiboru, mislimo da će se gore naš proizvod lepo prodavati jer je ova planina veoma posećena“, dodaje Nenad.

Za sve ljubitelje girosa koji zbog njega idu u Grčku, sada mogu doći u Užički kraj i uživati u jedinstvenom ukusu girosa od svinjskog pečenja, koji nema konkurenciju. A uz giros možete poručiti i svoju omiljenu pesmu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.