Užička biblioteka proslavila 165 godina postojanja

UŽICE – U proteklih 165 godina puno toga se promenilo u bibliotekarstvu, ali je misija bibliotke ostala ista, a to je da razvija i unapređuje usluge, uvećava knjižni i neknjižni fond, radi na zaštiti stare i retke knjige, objavljuje dela iz svoje rukopisne zbirke, učestvuje u kulturnom razvoju lokalne zajednice i svojim programima doprinosi raznovrsnijoj i kvalitetnijoj kulturnoj ponudi, poručila je direktorka Narodne biblioteke Dušica Murić povodom obeležavanja slave i 165 godina postojanja.

Ona je podsetila da je Narodna biblioteka Užice matična biblioteka za sve javne, specijalne i školske biblioteke na teritoriji Zlatiborskog okruga i da se u fondu Biblioteke nalazi oko 180 000 knjiga, više od 500 naslova periodike, oko 300 zvučnih knjiga kao i bogata zbirka neknjižne građe, stare i retke knjige.

Narodna biblioteka
Foto: Grad Užice

Narodna biblioteka Užice posebnu pažnju posvećuje i izdavačkoj delatnosti, izdaje  i časopis Međaj, koji ove godine, takođe, slavi svoj jubilej – 40 godina od izlaska prvog broja. Prateći potrebe savremenog čitaoca u digitalnom dobu, Narodna biblioteka Užice unapredila je svoj sajt, pokrenula jutjub kanal i aktivno promoviše svoju delatnost na društvenim mrežama.

Izvor i foto: Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.