Užička advent tura najbolja u Srbiji (VIDEO)

UŽICE-Na Sajmu turizma u Beogradu petodnevna Užička advent tura koju je osmislio vodič Marko Ristovski,proglašena je za najbolji avanturistički program u Srbiji.Marko je pobedio u konkurenciji 40 programa koji su učestvovali na konkursu turističkog portala Serbian adventures.

„Naš region je idealan za avanturu.Ja sam osmislio petodnevni program koji objedinjuje planinarenje,vožnju biciklom,kajakom,zip lajn,.Pored promocije avanturističkog turizma on ima za cilj da promoviše i kulturno-istorijsko nasleđe užičkog kraja“ , priča Ristovski i ističe da bi program mogao da se realizuje od aprila meseca.

Inače,TO Užice učestvovala je na 41.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na zajedničkom štandu Regije zapadna Srbija.Direktorka Danijela Đorđević Arsić kaže da su zadovoljni sajamskom prezentacijom i posećenošću štanda.

„Promovisali smo Konačište Grad i predstavili novu brošuru o njemu.Akcenat je bio i na promociji seoskog turizma i domaćinstava koja se njime bave,kao i na promociji manifestacija koje se održavaju u Užicu ,a privlače značajan broj posetilaca sa strane kao što su Međunarodna kolonija umetničke keramike Zlakusa,Jugoslovenski pozorišni festival i druge “ , istakla je Arsićeva.

Ona je napomenula da je turistički promet  od početka  godine povećan od 8 do 10 odsto na području grada Užica i okoline.Beleži se i porast stranih turista ,posebno Kineza.

 

You may also like...