Užice:Umesto za novo kićenje i doček, novac će ići za lečenje dece

UŽICE-Grad Užice će ove godine biti okićen starim nakitom i neće biti organizovanog dočeka Nove godine, a planirana sredstva za ovu namenu, u iznosu od tri miliona dinara, biće preusmerena za lečenje najmađih Užičana.

To je praksa koja je uvedena prošle godine, kada su sredstva u istom iznosu umesto za nabavku novog nakita i dočeka, preusmerena za lečenje dece, njihove operacije, kupovinu lekova, retke bolesti.

foto.zoomue

– Sa ovom praksom nastavljamo i dalje, a nama je svakako drago da je ova pozicija iskorišćena samo sa 1,210 miliona dinara do 25. novembra – navela je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević za Tanjug.

Član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku Slobodan Grbić rekao je da je komisija koja procenjuje kome je neopodna pomoć, na osnovu medicinske dokumentacije i materijalnog stanja porodice, do sada odobrila 11 zahteva.

Prema njegovim rečima, najviši iznos dodeljen je 370.000 dinara, a najniži 50.000 dinara.

– Nadamo se da ni iduće godine nećemo imati mnogo zahteva i bolje je da sredstva ulažemo u nešto drugo, ali ukoliko se ukaže potreba Grad će izaći u susret i opredeliti sredstva – naveo je Grbić za Tanjug.

Pre nekoliko dana počelo je kićenje Užica starim nakitom za koje je sredstva od 1,5 miliona dinara dobilo JKP Stan iz Užica i očekuje se da grad na Đetinji u novogodišnjem ruhu zasvetli 15. decembra.

Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.