Užice:Podrška roditeljstvu jedan od najvažnijih prioriteta u ovoj godini


UŽICE-Od 1. januara ove godine svakoj rođenoj bebi u Užicu sleduje 10 000 dinara umesto 5 hiljada, koliko je to bilo prošle godine. Majke trećeg i svakog sledećeg deteta mogu računati na 50 000 dinara, što je sa pomenutih 10 hiljada za svako rođeno dete iznos od 60 hiljada dinara. Duplo je uvećana i pozicija sa koje se pruža podrška đacima prvacima, pa će oni pored školskog pribora umesto pet, dobiti 10 hiljada dinara.

Uz nove republičke i gradske mere imaju za cilj poboljšanje demografske slike u Užicu, a jedna od veoma značajnih je svakako i odluka koja predviđa da će u ovoj godini svako treće i naredno dete u porodici imati besplatan boravak u nekom od užičkih vrtića, uz prioritet pri upisu.

foto.grad uzice

U ovoj godini počeće i gradnja novog objekta vrtića u MZ Carina, čiji će kapacitet zadovoljiti potrebe za boravkom oko 250 mališana. Taj projekat vredan 130 miliona dinara biće finansiran sredstvima grada i države i u velikoj meri doprineće rešavanju dugogodišnjeg problema, takozvane liste čekanja za prijem u objekte Predškolske ustanove Užice.

Očekuje se i da će tokom ove godine dodatni kapaciteti biti obezbeđeni i kroz rekonstrukciju i dogradnju postojećih vrtića, tamo gde budu postojali uslovi, a sa početkom građevinske sezone trebalo bi da počnu radovi na adaptaciji prostora u kome će biti otvoren prvi seoski vrtić i to u MZ Karan.

Na pomoć, ukoliko im bude potrebna, moći će da računaju i roditelji dece kojima je neophodno lečenje, za šta je kao i u prethodnoj godini obezbeđena pozicija u budžetu od tri miliona dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.