Užice uputilo pomoć gradjanima Čačka i Bajine Bašte

UŽICE-Gradski štab za vanredne situacije grada Užica , na sednici održanoj u subotu, 17.maja doneo je odluku o interventnoj pomoći građanima Čačka i Bajine Bašte, na ugroženim područjima usled izlivanja reka i bujičnih poplava, kao i pojave klizišta.

 

Gradu Čačku biće upućena pomoć od 1.000 vekni hleba kao donacija Pekarskog preduzeća „Sreten Gudurić“.
U toku prethodnog dana u Bajinu Baštu otpremljeno je 5 tona flaširane vode, a danas i sutra biće prosleđeno 1.000 litara dizel goriva, 1.000 vekni hleba i 10 tona flaširane vode, kao i stacionarne cisterne za snabdevanje građana pijaćom vodom.
Za pomoć ugroženim područjima interventno je odvojeno još 10 tona flaširane vode iz gradskih rezervi i dostavljeno Crvenom krstu koji će pomoć proslediti tamo gde je najpotrebnije. 
Republičkom štabu za vanredne situacije , u saradnji sa UTP „Sloga“ ponuđeno je 65 ležajeva za smeštaj majki samalom decom i starih i nemoćnih osoba u hotelu „Zlatibor“ u Užicu.
Gradski štab za vanredne situacije  apeluje na građane i privrednike da se uključe u akciju himunitarne pomoći stanovništvu na ugroženim područjima u Srbiji. 
Pomoć će se u kontinuitetu, do okončanja problema, prikupljati u zgradi Crvenog krsta Veliki park br. 3, u periodu od 08 do 14 časova.U subotu, 17.maja prikupljanje pomoći će se vršiti do 20.00 časova.
 
Pozivaju se građani da u Crveni krst dostavljaju konzerviranuhranu (odnosno hranu koja možeda stoji bez posebnih uslova skladištenja), sredstva zaodržavanje lične higijene, hranu i opremu za bebe, dušeke, ćebad, jastuke, vreće zaspavanje, a od garderobe isključivo gumene čizme i kabanice.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti u Crvenom krstu Užice, telefoni  031/ 523 226 i 513 797.
 
 
                                                                        Gradski štab za vanredne situacije
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.