Užice unapređuje sistem javne bezbednosti

UŽICE – Kako bi bio unapređen sistem javne bezbednosti i bezbednosti saobraćaja gradski većnici su danas doneli odluku o nabavci opreme za kontrolu bezbednosti saobraćaja, video nadzor i detekciju prekršaja. Ova oprema će biti postavljena na Zlatiborskom putu, zatim na raskrsnici kod Prve osnovne škole i na Trgu Svetog Save, ali i na drugim javnim površinama, saopšteno je iz gradske kuće.

Gradsko veće je donelo i odluku da se u naredne tri godine uloži 60 miliona dinara za unapređenje sistema javne rasvete na teritoriji grada Užica u cilju racionalizacije potrošnje električne energije. Procena je da će se ova investicija kroz uštede vratiti za četiri godine.

Na današnjoj sednici data je saglasnost i na cenovnik ulaznica za 23. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ koji se održava početkom novembra. Cene kompleta karata se kreću od 5 000 do 10 500 dinara i po cenovniku predviđene su različite cene za promotivni period, period pretprodaje i period redovne prodaje.

Većnici su doneli odluku da Gordana Urošević, koja je i do sada vršila dužnost načelnika Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti obavlja tu funkciju i u naredna tri meseca.

You may also like...