Užice učesnik još dva EU Pro plus projekta

UŽICE – U okviru programa EUPro plus još dva programa realizovaće se u Užicu. Njihov noslac je RRA Zlatibor, a realizuju se u partnerstvu sa opštinama Čajetina, Bajina Bašta i Požega.

Zelena i energetska tranzicija na teritoriji ITI Užice prvi je projekat vredan 1.6 miliona evra i podrazumeva uvođenje solarnih instalacija i zelenih rešenja u javne zgrade i prostore radi unapređenja energetske efikasnosti i ekološkog obnavljanja. Projekat uključuje solarne elektrane, zelene krovove i vertikalne vrtove na ključnim lokacijama kao što su Narodno pozorište u Užicu, Regionalni centar za dualno obrazovanje, sportska hala u Bajinoj Bašti, Poljoprivredna škola u Požegi i poslovna zgrada Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“.

Užice u dva projekta EU Pro plus
Foto: Grad Užice

Drugi je vredan nešto više od 192.000 evra i odnosi se na izradu Studije jedinstvenog identiteta urbanih sredina na teritoriji grada Užica i opština Čajetina, Požega, Bajina Bašta i Priboj. Projektom će se težiti očuvanju i unapređenju urbanog karaktera šireg urbanog područja Užica, promovišući održivi urbani razvoj fokusiran na identitetu.

(izvor i foto: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.