Užice u projektu EU za inkluziju Roma

UŽICE – U Beogradu su potpisani sporazumi o saradnji sa lokalnim samoupravama u oblasti socijalne zaštite i inkluzije Roma u okviru projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“, koji finansira Evropska unija, a realizuje Stalna konferencija gradova i opština (SKGO). Među ovim samoupravama je i Užice.

Podršku je dobilo 20 lokalnih samouprava za unapređenje socijalne zaštite, kao i 10 lokalnih samouprava izabranih za dobijanje sveobuhvatne podrške za uspostavljanje i unapređenje lokalnih mehanizama za inkluziju Roma i Romkinja.

Užice u projektu za inkluziju Roma
Foto: grad Užice

Podržane lokalne samouprave za unapređenje socijalne zaštite, koji podrazumevaju stručno-tehničku podršku u uspostavljanju/unapređenju lokalnih planskih, pravnih, finansijskih i institucionalnih mehanizama za planiranje i funkcionisanje sistema socijalne zaštite su: Ada, Aleksinac, Aranđelovac, Babušnica, Bela Palanka, Beočin, Blace, Kragujevac, Kruševac, Odžaci, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Rača, Raška, Smederevska Palanka, Svrljig, Šid, Tutin, Užice i Vrnjačka Banja.

Podržane lokalne samouprave izabrane za dobijanje sveobuhvatne podrške za uspostavljanje/unapređenje lokalnih mehanizama za inkluziju Roma i Romkinja su: Čačak, Kanjiža, Kikinda, GO Novi Beograd, GO Obrenovac, Požega, Sečanj, Vrbas, Vrnjačka Banja i Žabalj.

(izvor: Media EU Info)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.