Užice u pripremnoj fazi izrade plana razvoja grada (VIDEO)

UŽICE – Skupština grada Užica je na 9. sednici, koja je održana 28. aprila ove godine, donela odluku o pristupanju izradi plana razvoja grada Užica za period od 2021. do 2028. godine.

Plan razvoja je najviši plan u gradu i njemu se moraju prilagoditi svi ostali planski dokumenti nižeg ranga.

„Proces izrade ovog dokumenta sastoji se iz 7 faza. Prva je priprema i mi se trenutno nalazimo u toj fazi“, rekao je predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

Nakon pripreme sledi druga faza, odnosno analiza postojećeg stanja.

„Naša namera je da uključimo što veći broj aktera prilikom usvajanja plana. Prvenstveno mislim na naše sugrađane, organizacije civilnog društva, zatim na profesionalna udruženja, privatni sektor, naučne i druge istraživačke institucije i mislim na medije. Želimo da ostvari najveći mogući društveni dijalog sa svim zainteresovanim akterima“, rekao je Mitrović.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević kaže da će se plan prvenstveno odnositi na očuvanje javnog zdravlja, na šta se nadovezuje rekonstrukcija Zdravstvenog centra, zatim na projekat obilaznice oko Užica i izgradnju novog vrtića na Carini.

„Ovim ćemo odrediti kako bi trebao naš grad da izgleda u narednih 7 godina. Treba da iskoristimo sve potencijale našeg grada i da ga usmerimo u razvojnom pravcu. Moramo da unapredimo životnu sredinu, ali i da se pozabavimo svim ostalim sferama života koje se odnose na socijalni, društveni aspekt. U plan razvoja grada mora ući i to da lokalna samouprava, odnosno da se kvalitet lokalne samouprave podigne na viši nivo“, rekla je Raković Radivojević.

Rok izrade plana je 12 meseci.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.