Užice se odužuje Radomiru Antiću

UŽICE – Inicijativa o utakmici u častpreminulog srpskog selektora svetskog glasa Radomira Antića raširila se brzinom svetlosti i dobila tretman vesti dana, a ideja da se na jednom mestu okupe zvezde svetskog i domaćeg fudbala, učenici jednog od naših najvećih trenera, oduševila je i Užičane.

„Užice je spremno za organizaciju spektakla. Naša je želja da „Sloboda“, Radomirov matični klub, i Užice, grad čiju slavu je proneo, budu domaćini velikim imenima i utakmice za pamćenje“, najavio je Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika, jedan od vodećih ljudi „Slobode“ i arhivator dragocene građe o Antićevim počecima, karijeri i uticaju na Užice.

Usud je naše države da se veliki događaji organizuju samo u glavnom gradu. Ovog puta ima argumenata i za priču o gradu na Đetinji, gde će sa početkom letnjih dana, na pet minuta hoda od Slobodinog doma, biti sahranjen veliki trener.

Radomir Antić, iskreni prijetelj Užica

„Užički stadion, jedan od najmoderniji u Srbiji, ima kapacitet da odgovori izazovu. Zlatibor, sa hotelima najviše kategorije, zadovoljava visoke kriterijume i nema nijedne prepreke za otelotvorenje ove sjajne ideje. Napokon, autoput „Miloš Veliki“ skratio je vremensko putovanje od Beograda do Užica na dva sata, što takođe nije zanemarljiva stavka u kompletnoj priči „, zaključio je Nešić.

Užičani i navijači „Slobode“ već su sakupili oko 5.000 potpisa da stadion kraj Đetinje ponese ime Radomira Antića. Bilo bi lepo da, uoči potencijalnog spektakla, stadion u Užicu ponese ime sjajnog Mistera.

Sportski žurnal

You may also like...