Užice proslavilo Dan grada (VIDEO)

UŽICE- Deveti oktobar, ubeležen kao prvi siguran pomen Užica u dokumentima Dubrovačkog arhiva daleke 1329.godine služi kao tačka povezivanja, osećaja pripadnosti i zajedništva svih Užičana,istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom njegovog Dana.

Petković je istakao da je ove godine kada se obeležava 100 godina od oslobođenja  Užica u Prvom svetskom ratu, taj dan  naročito važan.

“U  vremenu koje je pred nama nadamo se da će  Užice doživeti napredak i razvoj na svim poljima.Želimo nove industrijske zone,fakultete,sportske hale,Fabriku vode,dečje vrtiće,igrališta.Želimo da letimo sa aerodrome Ponikve I da u Užice stižemo autoputem,kao I da na Stari grad dovedemo na hiljade turista posle njegove rekonstrukcije “,rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković I naglasio da je jedan od prioriteta grada da stvori uslove da se mladi sa vrhunskih škola vraćaju u Užice ybog kvalitetnog poslas I dobrih uslova za život.

Svečanoj proslavi Dana grada u ime Vlade Republike Srbije prisustvovao je ministar prosvete Mladen Šarčević koji je Užičanima poželeo da I dalje imaju moćan grad koji svetli u duhu ,kulturi I privredi.Šarčević je najavio da će Užice uskoro dobiti I nove studijske programe.

“Užice ima jako dobre škole.Dualno obrazovanje u srednjoškolskom sistemu je ovde začeto I razvilo se,a radi se I na otvaranju odeljenja Tehničkog fakulteta iz Novog Sada iz oblasti IT tehnologija”,rekao je ministar Šarčević.

Na svečanoj sednici Skupštine grada dodeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima I kolektivima.Povelje grada uručene su privredniku Vladeti Marjanoviću,književniku Radomiru Andriću,profesoru Zoranu Nenadiću,predsedniku Zavičajnog uduženju Šargan Radovanu Glibetiću I preduzeću Tekstil.

You may also like...