Užice proslavilo Dan grada (video)

UŽICE-Na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 687 godina od prvog pomena Užica u spisima pronađenim i sačuvanim u Dubrovačkom arhivu uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

svecana-sednica1Povelje grada Užica za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada u 2016.godini dodeljene su trubaču Dejanu Petroviću,preduzeću Prvi partizan,znamenitom Užičaninu Momčilu Rakiću i predsednici kineske Ji Hao grupacije Lindi Vong.

Plakete grada Užica za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu pripale su istoričaru Miloradu Iskrinu,preduzeću Elektrotermija Bela Zemlja,načelniku Hitne pomoći Doma zdravlja Jovi Saviću,humanisti Stanku Stankoviću Ćirkoviću i tehničkom direktoru Toplana Užice Milivoju Milovanoviću.

Nagrade grada Užica za izuzetne rezultate u radu u ovoj godini dodeljene su radio voditelju Nikoli Mitroviću,poljoprivredniku Radošu Panteliću,naučnoj radnici Ani Luciji Gojaković,dobrovoljnom davaocu krvi Lazaru Eriću,arhivskoj savetnici Dragici Matić i likovnom umetniku Aleksandru Dimitrijeviću.

 

svecana-sednicaU ime nagrađenih zahalio se trubač Dejan Petrović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je, govoreći na svečanoj sednici povodom Dana grada, da Užice neće propustiti šanse za razvoj kome teži.

„Znamo dobro naše prednosti,ali i ograničenja sa kojima se suočavamo .Nije lako prevazići sve probleme ,ali napravljeni su značajni koraci sledeći devizu“ Učini ono što možeš,sa onim što možeš,onde gde jesi“.Imamo pravo da verujemo da nećemo propustiti šanse za razvoj kome težimo“ ,rekao je Petković i naglasio da do kraja godine u Užice stiže preko 20 miliona evra za kapitalne investicije od Vlade Republike Srbije.

Svečanoj sednici Skupštine grada prisustvovali su i ambasadori Kraljevine Norveške i Tunisa u Srbiji,načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković,predstavnici Ministarstva kulture,Nikola Selaković,Linda Vong sa kineskom delegacijom,predstavnici zbratimljenih gradova …..

You may also like...