Užice potpisalo Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti

 UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković potpisao je danas Evropsku povelju o ravnopravnosti polova na lokalnom nivou,nakon njenog usvajanja na današnjem zasedanju Skupštine grada.

 

„Užice se ovim činom svrstalo u red naprerdnih sredina koje su spremne da reševaju pitanje rodne ravnopravnosti.Povelja je prvi korak,sledi donošenje akcionog plana ,kojim će se konkretizovati mere i sredstva za njihovu realizaciju u cilju obezbeđivanja pune ravnopravnosti polova“,rekao je Petković po potpisivanju povelje.

Predsednica užičkog Saveta za rodnu ravnopravnost Natalija Vasilić naglasila je da će prvi zadatak biti uvođenje SOS telefona za žene žrtve nasilja u porodici.

„Za SOS telefon postoje sredstva opredeljena u budžetu,dok ćemo za realizaciju ostalih projekata,koji će se naći u akcionom planu,morati da obezbedimo finansijsku podršku  naredne godine“,kaže Vasilićeva.

Užice je 22 lokalna samouprava u Srbiji koja je potpisala Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti,a među prvima je po osvivanju Ženske odborničke mreže i Saveta za rodnu ravnopravnost.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.