Užice: Pobeda Vučića,odličan rezultat Stamatovića

UŽICE-Prema infomacijama iz izbornog štaba SNS, na osnovu preliminarnih rezultata, Aleksandar Vučić je pobedio na predsedničkim izborima u Užicu osvojivši 48,94 odsto glasova Užičana upisanih u birački spisak na 91 biračkom mestu.

Milan Stamatović je osvojio 17.22 , Saša Janković 16.01, Luka Makismović alijas Beli Preletačević 6.58, Vuk Jeremić 4.15 odsto, Vojislav Šešelj 3,04 odsto, dok su ostali kandidati dobili manje od dva procentra.

Odziv u Užicu, prema tim podacima bio je 58,2 odsto.

– Očekivali smo i bolji rezultat Aleksandra Vučića u Užicu, ali naša procena je da je veliki broj glasova odneo Milan Stamatović iz Čajetine. Ipak, to ne umanjuje veliki pobedu Aleksnadra Vučića, ne samo u Užicu, nego u Srbiji – rekao je za Danas Nemanja Nešić iz izbornog štaba užičkih naprednjaka, dodavši da je Stamatović postigao „iznenađujući rezultat“ i da je „najverovatnije zahvatio deo glasača naprednjaka“.

Prema podacima izbornog štaba DS, na osnovu 60 odsto obrađenih zapisnika sa 91 biračkog nesta, Aleksandar Vučič je dobio poverenje 48 odsto, Saša Janković 18, Milan Stamatović 17, Luka Maksimović 7, Vuk Jeremić 4.3, Saša Radulović 1.78 odsto glasova građana sa pravom glasa u Užicu.

– Čestitam pobednicima i smatram da je Saša Janković postigao veoma dobar rezultat koji je sličan rezultatu koji smo postigli na loklanim izborima prošle godine. Da nije bilo kandidature gospodina Stamatovića, osvojili bismo oko 30 odsto glasova. Ipak, Užice je pokazalo da je slobodno i moramo da udružimo sve demokratske opcije kako bismo se suprotstavili aktuelnom režimu koji je, zahvaljujući prljavoj kampanji, došao do ovakavog izbornog rezultata – rekao je za Danas Jovan Marković, predsednik užičkih demokrata i potpredsednik DS.  U oba izborna štaba navode da nisu imali prigovora na izbornu proceduru.

Danas

You may also like...