Užice pimer dobre decentralizacije politike zapošljavanja (VIDEO)

UŽICE-Nacionalna služba za zapošljavanje potpisala je ove godine 150 sporazuma sa lokalnim samoupravama za realizaciju lokalnih akcionih planova zapošljavanja i obezbedila dodatnih 800 miliona dinara kojima je omogućeno da se uposli nekoliko hiljada ljudi više nego što je to predviđeno sredstvima službe,rekao je direktor NSZ-a Zoran Martinović u Užicu prilikom dodele 110 odluka o uključivanju u programe zapošljavanja.

„Užice u poslednjih pet godina svake godine uloži od 15 do 20 miliona dinara za finansiranje lokalnog akcionog plana zapošljavanja.To je dobar primer sprovođenja decentralizacije politike zapošljavanja“,rekao je Martinović i naveo da je NSZ u ovoj godini pored zajedničkih programa opredelila do sada još 67 miliona dinara za podsticaj zapošljavanja u Užicu.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da je grad ove godine opredelio 11 miliona od ukupno 18,4 za finansiranje zajedno sa NSZ lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

„Od tih sredstava sa 2 miliona dinara finansiramo javne radove na kojima je  ove godine uposleno 10 lica iz kategorije pretežno teško upošljivih lica“,rekao je Petković.

Gradonačelnik Užica je istakao i da je na evidenciji Filijale 8652 nezaposlena,a na području grada 3589  Užičanina što je oko 6 odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

You may also like...