Užice obeležilo dan pešačenja (VIDEO)

UŽICE – Dan pešačenja u Srbiji je sportsko rekreativna manifestacija u koju se svake godine uključi veliki broj pešaka koji pre svega vole druženje, a imaju i zdrave životne navike.

„Članovi smo planinarskog društva, volimo da pešačimo. Leti čak idemo i po 30 kilometara, zimi je malo teže zbog ne prohodnosti staza. Pešačenje je veoma zdravo kako fizički tako i psihički“, kažu učesnici manifestacije.

Ovo je već sedmi put da se održava dan pešačenja, ove godine je pod sloganom „korak bliže zdravlju“. Trasa kojom su pešačili je kanjonom reke Đetinje.

„Odabrali smo ovu stazu jer ima naših sugrađana koji je ne poznaju dovoljno, a može se videti mnogo toga. Postavljene su i klupice za odmor, nema uspona pa je prilagođena svim uzrastima“, rekao je predsednik planinaraskog društva Rujno Dejan Tomić.

Osamdeset gradova širom Srbije je podržalo manifestaju Srbija hoda.

„Na stazama je bilo preko 20000 ljudi. Pešačenje postaje sve popularnije među građanima Srbije. Ove godine manifestacija je opravdala slogan, jer su se stvarno svi odazvali od manjih mesta od po 5000 stanovnika pa do Beograda“, dodao Dejan Tomić.

Redovno pešačenje utiče pozitivno na zdravlje i dobro raspoloženje, jer povećava kapacitet pluća i protok kiseonika organizmom.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.