Užice: O važnim temama sa premijerkom

UŽICE-Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević ,tokom posete ovom gradu, o svim merama koje će biti realizovane kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou sa namerom da se poveća bezbednost dece u školama i bezbednost svih građana.

Foto.Grad Užice

Tokom sastanka premijerka je još jednom potvrdila da je Užice grad u koji će biti uložena značajna sredstva u narednih par godina sa ciljem poboljšanja uslova za život i rad i standarda građana. Kako je istakla, u toku je priprema projektno tehničke dokumentacije za lokacijske uslove za Obilaznicu, gde je država obezbedila gotovo 30 miliona evra. U toku je kako je istakla i priprema projektno tehničke dokumentacije u Ministarstvu za upravljanje javnim ulaganjima za rekonstrukciju i dogradnju Zdravstvenog centra Užice projekat vredan 4,2 milijarde dinara. Značajna sredstva, po njenim rečima, biće opredeljena i za zaštitu i unapređenje kvaliteta vazduha, jer je Užice jedan od 10 gradova koji su prepoznati kao gradovi u fokusu po tom pitanju.

I ovom prilikom gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević zahvalila se premijerki i celoj Vladi na podršci koju grad ima u realizaciji važnih i velikih projekata. Govoreći o projektima čija realizacija je planirana u ovoj i narednih par godina, gradonačelnica je pored već pomenutih državnih projekata, posebno istakla značaj izgradnje novog vrtića, izgradnje kanalizacione mreže, Regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ali i rekonstrukcije nekoliko važnih putnih pravaca.

Na sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Krsto Janjušević.

Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.