Užice na putu do Ginisa (video)

UŽICE – Goran Nikolić maratonac iz Kragujevca, koji trči 55 dana, 55 maratona kroz Srbiju, BiH i Crnu Goru, stigao je danas u Užice.

maraton-za-ginisaGoran je slabovida osoba (vidi samo 5%), a od trećeg septembra svaki dan trči po jednu maratonsku trku (42,194 km). Ovaj u Užicu mu je bio 42.  Ovaj poduhvat prijavljen je za Ginisovu knjigu rekorda, a suština je u tome da sportista sa velikim stepenom invaliditeta ima ambiciju da postavi novi svetski rekord čije je aktuelni vlasnik potpuno zdrav sportista iz Japana ( 53 maratona za 53 dana).

 

Goran je nakon istrčanog maratona rekao da mu je pravi cilj podrška osobama sa invaliditetom u realizaciji programa afirmacije kolektivnih sportova:

„Drago mi je što sam danas u Užicu, baš na dan kada lokalna organizacija Saveza slepih obeležava Međunarodni dan Belog štapa i drago mi je što sam deo ove manifestacije. Nemam vizuju da ću oboriti Ginisov rekord, jer ovaj dosadašnji rekord koji drži Japanski kolega je vredan pažnje i divljenja i treba ga samo nadograditi. Mislim da ću postaviti novi rekord i da ću opravdati očekivanja svih onih koji su me podržali, kako Rotary Distrikat 2483 svih klubova tako i institucija koje su dale podršku ovom projektu“.

Goran je današnju deonicu od Ovčar Banje do Užica (42, 194 km) pretrčao za četiri sata i 41 minut. Iz Užica odlazi u Valjevo, potom u Šabac i Loznici završava trku kroz gradove Srbije. Potom će trčati u nekoliko gradova BiH, a 55. maratonska trka trebalo bi da se  završavi u Crnoj Gori u Budvi 27. oktobra.

Nikolić je, zajedno sa ljudima iz Saveza slepih pršetao do Gradske kuće. Njima su se u šetnji priključili i učenici užičkih škola, koji su u šetnji učestvovali noseći povez preko očiju, kako bi istakli slogan „Zažmuri da bi me razumeo“.

You may also like...