Užice gradi vojne stanove

UŽICE- Grad Užice u narednoj godini počeće izgradnju vojnih stanova na prostoru kasarne 4. puk u Krčagovu, iznad Lidla i Studentskog doma. Završetkom ovih radova, pripadnici Vojske Srbije imaće na raspolaganju oko 140 stanova, rekao je za naš portal Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj.

“ Predviđeno je da dve zgrade površine 11.000 kvadrata budu građene u dve faze. Okviran broj stanova koji će biti izgrađen je oko 140, a očekujemo da do kraja 2020. započnemo radove „, rekao je za eKapiju Maksimović.

Užice
foto.zoomue

Izrada projektne dokumentacije pripala je grupi ponuđača Urbopolis i Empex iz Beograda, sa ponuđenom cenom 2.620.800 dinara, sa PDV-om.Inače, gradnjom ovih stanova bio bi otplaćen dug Grada prema Vojsci Srbije. Naime, potpisivanjem ugovora 2011. između Direkcije za imovinu i Grada Užica, parcela u krugu kasarne 4. puk u Krčagovu i nekadašnji Dom JNA prebačeni su u javnu svojinu grada.Dogovoreno je da ukupna vrednost imovine, od 5,1 mil EUR za kasarnu i 1,1 mil EUR za Dom JNA, bude vraćena Vojsci, kroz stanove.Rok za vraćanje duga produžen je do 2024. godine uz saglasnost Ministarstva odbrane.

Izvor: ekapija.com/S. Petrović

You may also like...