Užice gradi 20 stanova za izbeglice

 UŽICE-U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice grad Užice će u narednoj godini izgraditi stambenu zgradu za smeštaj 20 izbegličkih porodica,najavio je  član Gradskog veća Branko Gavrilović.

 

„Vrednost investicije je oko milion evra i gradiće se sredstvima Evropske banke i evropskih donatora,dok je obaveza grada Užica da komunalno opremi lokaciju u Sevojnu.Radovi će početi početkom leta,a izbegla lica će moći da se usele u nove stanove krajem naredne godine“,kaže Gavrilović.

Javni poziv za konkurisanje izbeglih lica trajaće mesec dana,od 29.decembra do 28 januara.

„Pravo da konkurišu imaju sva lica koja su od 1991. do 1995. godine stekla status izbeglice,bez obzira na današnji status tih lica.Uslov je da nemaju u vlasništvu nijednu nekretninu u Srbiji ili zemlji iz koje dolaze,koja se vodi na njihovo ime.Interno raseljana lica nisu obuhvaćena ovim konkursom“,kaže Gavrilović.

On ističe da na području grada Užica ima 2000 izbeglih lica,a da je do sada grad obezbedio smeštaj za samo 7 porodica u stanovima solidarnosti.

Gavrilović je najavio da će u 2016. godina biti napravljena još jedna zgrada u saradnji sa Komesarijatom sa 16 stanova ,namenjenih izbeglim licima.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.