Užice dobilo Užičku pesmu (VIDEO)

UŽICE-U Gradskom kulturnom centru premijerno je predstavljena „Užička pesma“ autora   aktuelnog predsednika  Skupštine grada Branislava Mitrovića , za  koju je  muziku i aranžman uradio Željko Andrić iz tamburaškog orkestra“ Severac“.

Branislkav Mitrović naglašava da ga je ljubav prema Užicu podstakla da napiše tekst pesme.

„Pesma je pisana iz duše.Rođen sam u Užicu i želja mi je bila da sve podsetim na stara vremena,kada su mnogi znameniti Užičani imali hrabrosti da odu u svet,dokažu se tamo i vrate se u svoj grad.Pesma je rezultat i te želje da budemo mnogo bolji nego što smo to danas“,priča za ZOOMUE Mitrović.

Pored promocije Užičke pesme promovisan je i ovogodišnji Žestival koji se održava od 31.avgusta do 1.septembra u Užicu.

Novina ima i ove godine.

„Uključićemo u izlagačkom delu etno sela sa njihovom turističkom ponudom.Želimo da i Žestival bude mini festival tog seoskog turizma.Takođe ćemo organizovati i susrete proizvođača tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda iz ovog kraja sa hotelijerima,predstavnicima trgovinskih lanaca ,u želji da napravimo kontakt između ljudi koji imaju dobar proizvod koji treba da prezentuju i prodaju na tržištu i od toga dobro žive“,kaže Mitrović.

Na promociji pesme i „Žestivala“ pored tamburaškog orkestra Severac u muzičkom delu učestvovali su Ratko Erić i Nebojša Milenković-Mita učesnici muzičke emisije „Nikad nije kasno“.

You may also like...