Užice dobilo novu gradsku vladu (video)

UŽICE-Odbornici Skupštine grada izabrali su na današnjoj sednici novu gradsku vladu na čelu sa gradonačelnikom  Tihomirom Petkovićem iz Srpske napredne stranke.

Zamenik gradonačelnika i u ovoj vlasti ostaje Vidoje Drndarević (SPS),a novo Gradsko veće imaće 11 članova.

Članovi gGradskog veća su :Zoran Kovačević,Jelena Vasović Vićović,Milan Vitić,Dragoljub Kostić,Branko Gavrilović,Sanja Janković,Vesna Sredić,Snežana Janjić,Budimir Vujović,Zoran Milojević i Zoran Adžić.

U svom ekspozeu pred odbornicima Skupštine  grada  novi gradonačelnik Užica Tihomir Petković,koji je obavljao funkciju predsednika opštine od 2006. do 2008. godine,kao prioritetan zadatak nove lokalne vlasti naveo je rešavanje problema vodosnabdevanja Užica pijaćom vodom.

„Naš zadatak je rešavanje problema.Učinićemo sve što je neophodno da Užičani ponovo imaju redovno snabdevanje zdravom pijaćom vodom u najkraćem mogućem roku.Ma koliko budemo brzo delovali,činjenica je da rekonstrukcija Fabrike vode u Užicu ne može biti završena u najoptimalnijem roku do kraja naredne godine,pod uslovom Vlada Republike Srbije finansira radove u vrednosti od 4 do 7 miliona evra“,rekao je Petković i dodao da će za konačno rešenje problema,sanaciju akumulacije Vrutci,biti potrebno više godina.

Kao ostale prioritete novi gradonačelnik Užica naveo je stabilizaciju gradskih finansija i poslovanja javnih preduzeća,kako bi se sprečio njihov bankrot.

„Prošlo je vreme kada se moglo samo lagodno sedeti i razmišljati kako da se potroši novac iz budžeta.Svi direktori javnih preduzeća i ustanova moraće da urade predloge za izlazak iz krize njihovih firmi.U suprotnom biće zamenjeni sa tih funkcija“,naglasio je Petković.

 Jedan od prioriteta biće i obuka kadrova gradske  uprave za izradu projektne dokumentacije.

„Novca u budzetu nema,pa nam je jedino rešenje za nove investicije konkurisanje sa kvalitetnim projektima  za sredstva iz IPA fondova Evropske unije”,rekao je Petković.

Za izbor novog gradonačelnika,zamenika i članove Gradskog veća glasao je 41 odbornih,što predstavlja većinu od 67 odbornika ,koliko broji Skupština grada Užica.

Do smene lokalne vlasti u Užicu došlo je posle naredbe Vlade Republike Srbije da tadašnje rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem (SNS) podnese ostavku ,zbog neodgovornog odnosa prema Užičanima koji već treći put u poslednjih pola godine imaju problem sa vodom za piće.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.