Užice dobar primer (VIDEO)

UŽICE – Nacionalna akademija za javna ulaganja je mesto gde zaposleni u gradskim upravama imaju prilike da staknu odgovarajuća znanja i veštine, rekla je nakon sasatnka sa predstavnicima NAJU, gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević. Ona je dodala da će se ta saradnja nastaviti u budućnosti.

“Gard Užice ide u pravcu svih regulativa koje su važne za jednu lokalnu samoupravu, a to su otvorenost i transparentnost, kao i otvorena komunikacija sa građanima, što smo pokazali u prethodnom period i nastavićemo u tom pravcu. Da je Grad Užice prepoznat i od strane resornog ministarstva i ove akademije, govori da smo grad koji je napravio ogroman napredak u E-upravi odnosno, u uvođenju i unapređenju tog procesa. Dobii smo nagradu za otvorenost i transparentnost. Ovakvu dobru saradnju sa NAJU, gde naši službenici i zaposleni u Gradskoj kući, stiču na besplatan način, odnosno, svoje znanje i veštine, koje nama mnogo znače, jer sa tim stečenim znanjem idemo ka dobrom funkcionisanju, boljoj organizaciji i što bržoj efikasnosti rada lokalne samouprave”, rekla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević.

Vd direktor Nacionalne akademije za javna ulaganja Dejan Miletić, kaže da je to ozbiljan resurs Vlade Srbije, koji je namenjen unapređenju kapaciteta službenika u javnoj upravi, odnosno, lokalnom samoupravi.

“Sa velikim zadovoljstvom konstatujemo da je Užice napravilo ozbiljan pomak u smeru unapređenja znanja, a znanje mora da bude imperativ, ne samo državne uprave i lokalne samouprave, već svih građana Srbije. Dinamika promena, sve ono što se radi u sferi reforme javne uprave, ali i digitalizacije, zahteva od svih državnih službenika i na lokalu, da rade na sebi i unapređuju svoje kapacijete i svoja znanja, da budu kvalitetniji i da odgovore  na zahteve građane. Užice daje primer u tom smislu i nadam se da ćemo ovu saradnju unapređivati, negovati u interesu svih građana i napretka Srbije”, rekao je Miletić.

Zoran Milosavljević, koordinator ispred granta Evrospke unije Nacionalne akademije javnih ulaganja, kaže da svi znamo koliko je potrebno i raditi ljudskim resusrsima, i upravo su oni tu da to učine.

“Budućnost na jačanju državnih službenika  upravo se odnosi i na to koliko će zapravoi institucije Republike Srbije biti jake i moći da odgovore izazovima koji su pred nama. Svi smo svesni da izazovi tek predstoje, ali moram da kažem da smo mi to prepoznali i da idemo uvek jedan korak ispred, kako bi bili spremni za ono što nas u budćnosti očekuje”, rekao je Milosavljević.

Nakon sastanka sa gradonačelnicom Užica, predstavnici Nacionalne akademije ya javna ulaganja održali su i radni sastanak sa načelnicima i rukovodiocima odeljenja i sektora Gradske uprave grada Užica i uprave Gradske opštine Sevojno. 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.