Užice će stipendirati samo kadrove potrebne privredi

UŽICE-Grad Užice raspisaće krajem novembra konkurs za stipendiranje studenata i učenika po novom konceptu,po kome će se stipendirati samo ona zanimanja koja su potrebna užičkoj privredi ,izjavio je zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić .

nemanja1“ Cilj je da ove zajedničke stipendije budu stimulativne i u zavisnosti od fakulteta i godine studija, pojedine bi bile na nivo ili čak i veće od trenutne minimalne zarade u Srbiji. Za ove stipendije mogu konkurisati i studenti koji nisu na budžetu, a posle završenog fakulteta, uslov je da rade u firmi koja je učestvovala u stipendiranju najmanje dvostruki vremenski period od perioda stipendiranja“,kaže Nešić.

Nešić je istakao da se grad  odlučio da definiše nove kriterijume za stipendiranje, kako bi se pomoglo privredi, ali i uslužnim delatnostima da obezbede potreban stručni kadar i  vraćanje  mladih stručnjaka u Užice.

‘  Privreda bez svežih ljudi i nove energije ne može postići veću efikasnost, a kada to ima, onda će i grad od privrede  imati veće prihode. Ti mladi, stručni kadrovi su, zapravo, potencijalni motori grada, novi pogon u celoj ovoj priči  „,naglasio  je član Gradskog veća  za privredu Momir Petrović.

Do sada je grad za stipendiranje110  studenata izdvajao oko 14,5 , a za 55 učenika srednjih škola oko 2,5 miliona dinara.

You may also like...