Užice bar još sedam dana bez pijaće vode (video)

UŽICE-Do kraja dana užički Vodovod trebalo bi da završi pranje i ispiranje postrojenja,rezervoara i gradske mreže,a sutra će će se izvršiti hiperhlorisanje mreže,izjavila je za naš portal šefica Odseka za sanitarni nadzor za Zlatiborski okrug Snežana Tadić.

 

“Biološke analize vode od početka pranja I ispiranja gradske mreže I rezervoara,pokazuju osetno smanjenje broja nematode,što znači da su naložene mere Vodovodu dale rezultate”,kaže Tadićeva .

Ona navodi da će proceš dezinfekcije hiperhlorisanjem trajati  24 časa,nakon čega sledi uzimanje uzoraka vode.

“Uzorci će se uzimati u tri uzastopna dana na biološku,bakteriološku I hemijsku analizu I tek ako rezultati budu pokazali da je voda ispravna,može se  krajem naredne sedmice očekivati ukidanje zabrane korišćenja vode za piće I pripremanje hrane”,izjavila je Tadićeva.

Odsek za sanitarni nadzor rešenje o zabrani korišćenja vode za piće I pripremanje hrane doneo je 19.jula zbog pojave algi I nematoda u gradskom vodovodu.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravlje Užice u vodi za piće I na izvorištu Sušička vrela algi nema od 24.jula,dok su nematode svo vreme prisutne u različitim koncentracijama.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.