Užičani nude aerodrom Ponikve Vladi Republike Srbije (VIDEO)

 

UŽICE-Grad Užice uputio je apel Vladi Republike Srbije da preuzme upravljanje i vlasništvo nad aerodromom Ponikve koji je u vlasništvu grada,koji nema ni kadrovske ni finansijske mogućnosti da ga stavi u punu funkciju.

Po rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića potrebni su milioni evra za završetak infrastrukturnih radova na Ponikvama.

„Mi nismo u prilici sami svojim kapacitetima da razvijamo aerodrom u obimu koji je neophodan Srbiji,Zlatiborskom okrugu i gradu Užicu.Zbog  toga se obraćamo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Anio Brnabić da razmotre mogućnost da razgovaramo o preuzimanju aerodroma od strane države.Bez njihovog punog učešća aerodrom Ponikve nema budućnost „,poručio je Petković.

Petković ističe i da grad godišnje izdvaja od 200 do 300 hiljada evra za funkcionisanje JP „Aerodrom Ponikve“,što je samo deo koji bi morao da se izdvaja kada bi aerodrom funkcionisao u punom kapacitetu,a to je preverliki teret za grad,bio aerodrom gradski ili regionalni.

„Mi ne možemo bez punog učešća Vlade da odredimo u kom pravcu ćemo razvijati aerodrom.Svih ovih godina zbog toga nemamo ni strategiju u kom pravcu da idemo,jer aerodrom nije u funkciji.Sada se nadamo da bi deo novca od koncesionog ugovora mogao biti izdvojen za završetak svih radova na Ponikvama“,kaže Petković.

Petković se zahvalio Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću na novcu koji je do sada izdvojen za funkcionisanje aerodroma i izgradnju pristanišne zgrade.

You may also like...