Užičani imaju najviše primedbi na javnu rasvetu i rupe na kolovozu

UŽICE-Pred užičkim većnicima na današnjem zasedanju bila je i informacija o tromesečnom funkcionisanju Sistema 48. U ovom periodu, građani su reagovali 796 puta i to najviše kada su u pitanju smetnje i neispravnost sijaličnih mesta javne rasvete, zatim udarne rupe na kolovozima i intervencije iz oblasti komunalnog uređenja grada.

Prema podacima iz informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja u prošloj godini, koja je bila na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća, od užičkih gradskih javnih preduzeća, negativno su poslovali samo Vodovod i Duboko. Duboko je u 2018. godini imalo minus od oko 9 miliona, dok je Vodovod poslovnu godinu završio sa gubitkom od 17,8 miliona dinara. Analizirajući pokazatelje, uočeno je da su i ova dva, kao i ostala preduzeća, bila sve vreme likvidna.
Članovi Veća predložili su da se  Danijeli Marinković produži mandat vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Užice, a da se izvrše izmene u sastavima Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i Upravnog odbora Apoteke Užice. Usvojeni su raspored međumesnih stajališta za linijski prevoz putnika na teritoriji grada, izveštaj o radu Gradskog veća u prošloj godini i predlog godišnjeg izveštaja o radu Saveta za zdravlje grada Užica.
Prihvaćen je Pravilnik o sprovođenju mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stambenim zgradama u 2019. godini i pet vidova je kroz koja će se energetska efikasnost realizovati. To su postavljanje izolacije na stambenim objektima za šta je opredeljeno tri miliona, zamena stolarije i ugradnja kotlova na pelet sa po dva miliona. Najviše para, šest miliona, izdvojeno je za one koje se odluče na prelazak i korišćenje kotlova na gas u svojim porodičnim kućama, dok će oni u stambenim zgradama imati ukupno milion dinara.

You may also like...