Utvrđen predlog odluke o smanjenju rizika od katastrofa

UŽICE – Na sednici Gradskog veća u Užicu utvrđen je predlog odluke o usvajanju Sporazuma o saradnji u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i poslova razvoja civilne zaštite gradova i opština u slivu Zapadne Morave. Potpisivanjem ovog Sporazuma stvoriće se neophodni normativni uslovi za institucionalizaciju ostvarene međuopštinske saradnje između 18 gradova i opština sa područja sliva Zapadne Morave.

To se odnosi na usklađenost lokalnih akata koji se odnose na procese smanjenja rizika od katastrofa i razvoja civilne zaštite, zatim se očekuje rešavanje problema i kada je u pitanju jedinstven sistem smanjenja i upravljanja rizicima od katstrofa, kao i sistema rane najave.

Jablanica poplave

Uspotavljanjem zajedničke Službe, kao i njenih posebni delova, stvaraju se uslovi za integralno upravljanje procesima smanjenja rizika, pre svega, u odnosu na bolje razumevanje, predstavljanje i upravljanje rizicima od katastrofa. Takođe, u odnosu i na postojeće fondove, što domaće, tako i međunarodne, stvaraju se uslovi za kvalitetniji pristup.

Poseban problem koji će se rešiti ovakvim pristupom, predstavljaće razvoj civilne zaštite, obučavanje i opremanje poverenika i zamenika poverenika civilne zaštite i jedinica civilne zaštite opšte namene, kao i podrška dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Izvor: Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.