Usvojena Odluka o uređivanju građevinskog zemljišta u centru Zlatibora

ČAJETINA – Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su Odluku o uređivanju građevinskog zemljišta u centru naseljenog mesta Zlatibor kojom se definiše rekonstrukcija Kraljevog trga, izmeštanje kišnog kolektora od jezera do početka apartmanskog kompleksa „Kalman“, izgradnja optočnog kanala oko jezera, kao i dodatne radove na čišćenju i sređivanju jezera. Nakon završetka radova biće uređena šetališna zona u dužini 1,3 kilometra od teniskih terena do hotela „Tornik“.

Usvojena je i Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu bez naknade radi uspostavljanja svojstva javnog dobra – ulice u Šljivovici.

Odbornici su usvojili Rešenje o izmeni rešenja o imenovanju predsednika i članova Komisije za planove opštine Čajetina, koja sada broji sedam, umesto dosadašnjih pet članova.

Usvojene su izmene Programa postavljanja privremenih objekata za period 2017-2022. godine u kome su ukinute privremene lokacije na Šumatnom brdu, na prostoru Kraljevog trga, ispod Mlečnog restorana i pešačkom stazom ispred Pošte, Doma zdravlja, hotela „Dunav“ do pijace. Lokaciji „karting staza“ promenjena je namena.

Crkvena opština Sirogojno i manastir Dubrava u celosti su oslobođeni plaćanja doprinosa radi izgradnje objekata.

Zbog vanrednog stanja, doneta je Odluka o neangažovanju revizora radi izrade izveštaja o završnom računu budžeta za 2019. godinu. Skupština je upoznata sa mišljenjem Državne revizorske institucije po Odazivnom izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja opštine Čajetina za 2018. godinu. Na osnovu pomenutog mišljanja, Odazivni izveštaj koji je podnela opština Čajetina Državnoj revizorskoj instituciji je zadovoljavajući.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.