Usvojen rebalans budžeta grada Užica

UŽICE – Odbornici Skupštine grada Užica na 32.sednici usvojili su izmene i dopune odluke o budžetu grada Užica za 2014.godinu kojima su prihodi budžeta umanjeni za iznos od 231.171.638 dinara tako da budžet grada Užica za 2014.godinu iznosi 2. 390.000.000 dinara.Usvojene su izmene i dopune finansijskog plana JP „Direkcija za izgradnju“, kao i odluke o utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskoj opštini Sevojno i transfernih sredstava iz budžeta grada Užica gradskoj opštini Sevojno u 2014.godini.

skupstina1Odbornici su podržali predlog odluke o kreditnom zaduženju grada Užica kojim se grad zadužuje za iznos od 130 miliona dinara kod poslovnih banaka za finansiranje izgradnje kapitalnih investicija: završetak vrtića na Pori, nabavku opreme za JP „Niskogradnja“, kišnu i fekalnu kanalizaciju u Hercegovačkoj ulici, vodovod Terazije – Volujac, vodovod u sistemu Lužnička dolina Kamenica, Bjelotići i Karan, vodovod Zmajevac – gravitacioni cevovod Ravni, Nikojevići, Bjelovac, Ravansko polje i Kaldrma, vododvo Drežnik, rekonstrukciju ulice Svetozara Markovića, turističku signalizaciju i infrastrukturne objekte na aerodromu Ponikve. Skupština grada dala je saglasnost na odredbe posebnog ugovora o investicijama u okviru finansijske saradnje Nemačke i Srbije za program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji, kao i na odredbe trilateralnog ugovora o korišćenju sredstava namenjenih realizaciji programa vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda. 

Data je saglasnost za zaduženje JKP „Vodovod“ radi realizacije programa vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda, kao i zaduženje JKP „Bioktoš“ za nabavku auto smećara i 100 novih kontejnera.
Na 32. sednici Skupštine grada usvojeni su izveštaji o radu Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta, Narodne biblioteke, Gradske galerije, Istorijskog arhiva za 2013.godinu i data saglasnost na program rada arhiva za 2014.godinu. Prihvaćen je izveštaj o radu Dečijeg odmarališta „Zlatibor“ za 2013.godinu i data saglasnost na program rada odmarališta za 2014.godinu i izveštaji o radu Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju za 2013. godinu , Turističke organizacije regije zapadna Srbija za 2012. I 2013. godinu, izveštaj o radu Gradskog javnog pravobranilaštva i Turističke organizacije Užice za 2013. Godinu.
Odbornici su usvojili izmene i dopune odluke o tehničkom pregledu izgrađenog objekta,  predlog Strategije javnog zdravlja grada Užica za 2014.godinu uz zaključak Skupštine da se primedbe i predlozi odbornika dostave Savetu za zdravlje na razmatranje kako bi se dopunio prvobitni predlog i doneli  akcioni planovi za realizaciju strategije po godinama, kao odluku o pristupanju izradi izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Užica do 2020.godine.
ZooM 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.