Usvojen prvi ovogodišnji rebalans budžeta

UŽICE- Skupština grada Užica usvojila je prvi ovogodišnji rebalans budžeta. Posle završnog računa, prenesenih sredstava iz prošle godine i na osnovu izvršenja i ostvarenja gradskog budžeta u toku ove godine, budžet je uvećan za 107 miliona dinara, tako da on iznosi 2,87 umesto 2,76 milijardi dinara koliko je bilo planirano decembarskom odlukom o usvajanju.

Odlučeno je da se pristupi donošenju novog Statuta grada Užica,  u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, a usvojene su odluke o postavljanju statue „Velika Srbija“ na kružnoj raskrsnici ulica Nikole Pašića i Omladinske, o izmenama Kadrovskog plana, o zaštiti opštinskih i nekategorisanih puteva, umanjenju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta koje je namenjeno za izgradnju pravoslavnog hrama Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu i to u iznosu od 99,99%.

Na ovoj sednici, imenovan je sastav Izborne komisije grada Užica, formiran Savet za populacionu politiku i izvršene izmene u sastavima članova Komisije za rešavanje po pritužbama zbog povrede prava nezakonitim ili nepravilnim postupanjem komunalnog policajca i  Školskom odboru Prve osnovne škole Kralja Petra II.

Pred užičkim odbornicima bila je i informacija o stanju i aktivnostima koje se odnose na status užičke Transfuziološke službe.

 

You may also like...