Usvojen plan detaljne regulacije Ski centra Tornik

ČAJETINA – Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su Odluku o izradi Plana detaljne regulacije prostora Ski centra Tornik, kojom će biti definisana područja predviđena za turističke namene i na vrhu i u podnožju skijališta.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić kaže da je to učinjeno uzimajući u obzir da je završena izgradnja gondole, da su Skijališta Srbije opštini Čajetina prenela jednu parcelu na samom vrhu skijališta na kojoj je planirana izgradnja jednog ugostiteljskog objekta, vidikovca i objekta sa više sadržaja kako bi gosti Zlatibora koji se voze gondolom mogli da na vrhu Tornika da imaju neke dodatne turističke sadržaje. Đurić kaže da je planirana turistička zona i u samom podnožju Ski centra Tornik.

Planom detaljne regulacije Ski centra Tornik će biti definisana pravila gradnje na ovoj lokaciji, pojasnio je Đurić, i posebno će biti ograničena spratnost i gabariti tih objekata. U obrazloženju Skijališta u vezi sa predstojećom gradnjom na Torniku navedeno je da će tu biti primenjena restriktivnija pravila gradnje nego u samom naseljenom mestu Zlatibor. Taj plan će prvo biti na ranom javnom uvidu, zatim na javnom uvidu i potom na usvajanju na Komisiji za planove opštine Čajetina, na Opštinskom veću i tek onda dolazi na odlučivanje u Skupštinu opštine Čajetina.

Odbornici Skupštine opštine su pored ovoga usvojili i izmene statuta preduzeća „Gold gondola“ i Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“, izvršena je izmena odluke o regulisanju saobraćaja u smislu formiranja još jednog privremenog autobuskog stajališta kod početne stanice gondole i doneto je nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravka granica parcele. Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za prodaju osam placeva na teritoriji opštine kao i odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora novoosnovanog preduzeća „Zoo higijena“, zaključio je Đurić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.