Usvojen opštinski budžet Čajetine

ČAJETINA – Lokalni parlament Čajetine usvojio je opštinski budžet u iznosu od tri milijarde i 670 miliona dinara. Kako se ističe, budžet je razvojnog karaktera, s obzirom da je 65 odsto predviđeno za investicije, a sedam odsto za lične dohotke.

„Pored ovih sredstava, veliki broj investicija finansiramo sredstvima investitora, tako da očekujem da će sa tim sredstvima budžet iznositi oko pet milijardi dinara, koliki je otprilike bio i ove godine“, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić.

Usvojenim budžetom je planirano 500 miliona dinara za izgradnju novih puteva i ulica, kao i dodatnih 100 miliona za njihovu rekonstrukciju i održavanje. Planirana su sredstva za nastavak izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, za rekonstrukciju magistralnog cevovoda od Ribnice ka Zlatiboru, kao i izgradnju sekundarnih mreža vodovoda na Zlatiboru, u Čajetini i u seoskim mesnim zajednicama.

Planirano je i 90 miliona dinara za ulaganje u mlekaru i agro biznis centar u Krivoj Reci, 35 miliona za izgradnju reciklažnog dvorišta na Zlatiboru u okviru lokalnog komunalnog javnog preduzeća, kao i za ostale infrastrukturne projekte, od izgradnje sportskih terena, do dečijih parkova, pešačkih staza i izgradnju i održavanje javne rasvete.

„Siguran sam da ćemo i u narednoj godini uspeti da realizujemo dosta značajnih i kapitalnih projekata, baš kao i ove godine, u kojoj smo uradili blizu 100 kilometara puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina. Pored izgradnje nove putne infrastrukture, imamo i ugovorene poslove čija realizacija nije ostvarena u toku ove i čiji završetak očekujemo u narednoj godini“, dodao je Đurić.

Na skupštinskoj sednici je imenovan direktor Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor, doneto je nekoliko odluka o dokupima zemljišta neposrednom pogodbom radi ispravka granica katastarskih parcela i usvojen je Plan detaljne regulacije za „Ski centar Tornik“.

Usvojen je statut preduzeća „Zoo higijena“, a na prethodnim sednicama je imenovan vršilac dužnosti direktora, kao i Nadzorni odbor, koji je usvojio ovaj statut, a odbornici su ga potvrdili na skupštini, čime su doneti svi pravni akti ovog preduzeća i 1. januara 2023. godine ono kreću sa radom. U budžetu su planirana sredstva za početak njihovog rada, a radi se na izradi projektne dokumentacije za izgradnju prihvatilišta za pse. Očekuje se da ono u punom kapacitetu krene sa radom do kraja naredne godine.

(izvor: opština Čajetina)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.