Usvojen budžet Bajine Bašte za narednu godinu

BAJINA BAŠTA-Posle duže diskusije više odbornika , na 4. sednici Skupštine opštine usvojen je budžet opština Bajina Bašta za 2023. godinu. Planirano je da se u budžetu nađe po svim osnovama finansiranja 1.543.014.878 dinara. Rashod i svi izdaci planirani su u istom iznosu.

Zgrada opštine Bajina Bašta
Foto: ZooMUE

„Budžet je u potpunosti urađen u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu. Programska klasifikacija urađena je po Uputstvu za izradu programskog budžeta i omogućava da se rashodi i izdaci klasifikuju po programima. Jedinici lokalne samouprave pripadaju izvorni prihodi ostvareni na njenoj teritoriji , ustupljeni prihodi i transferi „, rekla je predsednica opštine Vesna Đurić u prezentaciji budžeta za 2023. godinu.

Više od tri sata odbornici su govorili o budžetu. Predstavnici vladajuće koalicije ukazali su na sve njegove kvalitete ističući da je on razvojni i dobro planiran. Opozicioni odbornici su bili suprotnog mišljenja, smatraju da je budžet potrošački, da u njemu, osim dogradnje Vrtića Neven, nema kapitalnih projekata, a da su preneta neutrošena sredstva velika. Sa 24 glasa za usvojen je budžet za 2023. godinu .

“ Pri usvajanju budžeta bilo je dosta diskusije. Kako god da ga uradite, opozicija će reći da to ne valja, da bi to oni drugačije. Budžet je razvojni. Zadovoljene su sve kategorije u ovim teškim okolnostima, Stavili smo akcenat na socijalno ranjive kategorije, penzionere i predškolce. Ima dosta investicija koje su započete u 2022. godini koje će biti završene tokom 2023. godine. Tu su Glavna ulica, Ulica Maksima Gorkog, rasveta na Kaluđerskim Barama i Centar u Višesavi. Deo radova obavljenih u tekućoj godini biće plaćen u narednoj i to iz prenetih neutrošenih sredstava tako da nema govora o nekom velikom suficitu“,istakla je Đurićeva.

BB glas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.