Uspešna saradnja Vesnića i Pešovića

GORIJANI – Novi automobil Rudija Pešovića već je više od mesec dana u garaži ASK Sport Auto Vesnić i radovi na njegovoj pripremi za sezonu 2015 uveliko su u toku. 

rudi pesovanovicPešović, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, kratki boravak u Srbiji iskoristio je da po prvi put vidi uživo svoj Seat Toledo S2000 sa kojim planira da se takmiči u okviru šampionata centralne Evrope na kružnim stazama i upozna se sa tokom priprema za narednu takmičarsku sezonu.
 
„Evo po prvi put sam tu da vidim automobil ili bar ovo što je od njega ostalo.“ – kroz smeh je započeo razgovor Pešović – „Vesnići su iz njega već izvadili motor, menjač, amortizere … pa je ispred mene gotovo gola školjka. Naravno to je veliki plus za Vesnićevu ekipu koja je ozbiljno ušla u projekat i sa kojom ću sarađivati ove a nadam se i mnogo narednih godina. Sa Mikicom sam razvio ozbiljnu strategiju razvoja jednog trkačkog tima i ovo je samo prvi deo onoga što planiramo u budućnosti. Stari motor iz Seata koji je bio havarisan je već u Linhenštajnu kod čuvenog tjunera VW-a i Seat-a Lehmann Motorentechnick a ovih dana odlučujemo da  li ostajemo na originalnom agregatu sa 20 venitila ili prelazimo na 16v novije generacije. Performanse automobila dodatno povećavamo i smanjenjem mase, što je dozvoljeno pravilima CEZ-a, pa su poručena karbonska vrata i haube. Na Vesnićima je da sve pedantno spakuju kako to samo oni znaju i verujem da ćemo imati veoma brz automobil. Prve testove očekujem u martu 2015.“ – istakao je Pešović.
 
Sa druge strane Mikica Vesnić iako još uvek nije siguran šta će voziti u sezoni 2015 ozbiljno se posvetio novom trkačkom automobilu u svojoj garaži u Gorjanima kraj Užica – „Moji planovi zavise pre svega od finansija ali verujem da ću u sezoni 2015 kao i Rudi nastupati ponovo u okviru CEZ-a uz, nadam se, povremene izlete u ETCC. Pored tehničke i logističke podrške pokušaću da Rudiju prenesem i svoje bogato iskustvo i verujem da će se on veoma brzo adaptirati i na nov automobil i na staze. Radićemo udarnički zajedno i verujem da imamo dobitnu kombinaciju da u Srbiju donesemo nove pobede i titule sa internacionalne scene. Drago mi je pre svega da je on zadovoljan dosadašnjim tokom „operacije Seat“.– poručio je Vesnić.
 
Automobil će, ako sve bude po planu, ponovo biti „u komadu“ pre nove godine, što najviše zavisi od brzine motoriste gospodina Lehmann-a. Do tada tim će se pozabaviti revizijom menjača i amortizera da bi se u 2015-tu godinu ušlo sa kozmetičkim detaljima i pripremom setapa za prva testiranja. Cela ekipa biće uskoro bogatija i za nova vučna vozila i prikolice što će dodatno doprineti ozbiljnosti prestavljanja Vesnića i Pešovića na evropskoj sceni. 
ASK Vesnić / ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.