Uspešna letnja turistička sezona na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor, kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji, godišnje poseti oko 300.000 gostiju koji ostvare više od milion noćenja. Da je reč o najposećenijoj planini i ove godine potvrđuju zvanični podaci – u odnosu na prošlogodišnju, ove turističke sezone zabeležen je porast broja gostiju od dva odsto.

Ono što posebno ohrabruje i raduje celokupnu turističku privredu Zlatibora jeste povećanje broja stranih gostiju. Ovog leta najviše ih je bilo iz Rusije, Kine, Indije. Gosti iz Republike Srpske, Makedonije ili Crne Gore kao i oni iz Srbije vrlo često biraju Zlatibor kao mesto za odmor. „Verujem da će se narednih godina broj domaćih i stranih turista izjednačiti“, rekao je za ZOOMUE Arsen Đurić, zamenik predsednika Opštine Čajetina.

Za odmor na Zlatiboru gosti iz Srbije koriste i pogodnosti koje nudi Ministarstvo turizma u vidu vaučera sa popustom na cene smeštaja u pojedinim turističkim objektima i odmaralištima. Upravo završena letnja turistička sezona bile je veoma uspešna, a  turistički radnici imaju mnogo razloga da budu zadovoljni.

Iako je za turiste ova planina najinteresantnija u zimskom i letnjem periodu, sve je više onih koji za odmor  biraju jesen. To potvrđuje podatak da je sada popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 50 odsto.

I jesen je lepa na Zlatiboru.

Na izmaku ovogodišnje letnje sezone na Zlatiboru je boravilo šest organizovanih grupa kampera iz Holandije. Turistički radnici veruju da će završetak Gold gondole od centra Zlatibora do vrha Tornika doprineti još većem broju turista tokom cele godine, a u ski centru Tornik vredno rade kako bi goste ove zime dočekale dve nove skijaške staze.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.