Uspešan početak godine za atletičare „Užica“

UŽICE – Članovi AK „Užice“ učestvovali su na dve atletske trke u ovoj godini, na Ušću u Beogradu i Mrsaću kod Kraljeva. Sa 12 osvojenih medalja, od toga 12 zlatnih, jednom srebrnom i jednom bronzanom, još jednom su pokazali da su jedan od vodećih atletskih klubova u Srbiji. 

ak uzice Uroš Kutlešić je u obe trke u seniorskoj kategoriji nadmoćno pobedio i svoju kolekciju uvećao za 2 pobednička pehara.
Ana Sekulić je u seniorskoj konkurenciji osvojila I mesto u Mrsaću, a na Ušću je ostvarila II mesto.
Tamara Mićević je, i pored toga sto je jos uvek pionirka, ostvarila pobedu u seniorskoj kategoriji na Ušću dok je u Mrsaću u juniorskoj kategoriji takođe osvojila prvo mesto.
Aleksandra Jovanović je još uvek mlađa pionirka, ali ni to joj nije predstavljalo problem da ostvari pobedu u junorskoj kategoriji na Ušću, dok je u kategoriji starijih pionirki u Mrsaću ostvarila takođe I mesto.
Jelica Joković je osvojila III mesto u seniorskoj kategoriji u Mrsaću, a na trci na Ušću joj je u samom finišu promakla medalja tako da je trku završila na četvrtom mestu.
Milica Žunić je u trci za mladje pionirke na Ušću osvojila I mesto.
Petar Udovičić je osvojio 4. i 5. mesto što je samo po sebi impresivno uzimajuću u obzir da je osoba sa invaliditetom, što ga nije sprečilo da se ravnopravno bori sa sposobnim sportistima.
Mirko Minić je još jednom pokazao da je najbolji veteran sa dve nadmoćne pobede na Ušću i Mrsaću.
“ Atletičari Užica su marljivi i dobri sportisti što su još jednom dokazali ostvarivši visok nivo rezultata u svojim trkama. Svi su u svojim trkama pokazali profesionalnost što pokazuje da su u Srbiji i inostranstvu među najboljim sportistima”, rekao je trener Željko Čeliković.
”Međutim u svom gradu ne mogu da se izbore za svoje uspehe što pokazuje i ovogodišnji izbor za sportistu grada Užica u organizaciji sportskog saveza Užica gde su uz mnogo neobjašnjenih pitanja i odluka nagrađeni pojedinci, klubovi i treneri koji su svojim rezultatima to možda i manje zaslužili. Bilo mi je teško da objasnim deci da u naše vreme loš može da bude proglašen najboljim i da ukoliko oko sebe nemate jake ljude, nekad ni sam rezultat nije dovoljan da budete najbolji”, osvrnuo se Čeliković na nedavni izbor sporstista grada Užica. 
ZooM
 
                                                                                                                   
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.