Uspeh akcije „ZaČEPimo predrasude“

UŽICE – Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize iz Užica pokrenulo je pre skoro šest i po godina akciju „ZaČEPimo
predrasude“ sa željom da se propagiraju reciklaža i primarna
selekcija plastičnog otpada.

Suština akcije bila je da se prikupljaju plastični čepovi, a njhovom reciklažom Udruženje je uspevalo da obezbedi određena finansijska sredstva za unapređenje položaja članova Udruženja.

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, iz Udruženja ističu da su svi planirani ciljevi premašili početna očekivanja organizatora, pogotovo ako se ima u vidu da akcija podrazumeva dobrovoljno prikupljanje i doniranje plastičnog otpada sačinjenog od određenih
vrsta plastike.

„Najponosniji smo na doprinos naših sugrađana, a posebno najmlađih koji su dali najveći doprinos našoj akciji tokom svih ovih godina. Ta činjenica ima specifičnu težinu ako se zna da se i ekološka svest i empatija najlakše i trajno formiraju u mlađem uzrastu“, navodi se u saopštenju Udruženja i dodaje da je odlična saradnja bila i sa svim institucijama, ustanovama i organizacijama, ali i kompanijama i preduzetnicima iz Užica.

Začepimo predrasude

Iz Udruženja ističu da raduje podatak da je akcija proširena i na druge opštine Zlatiborskog okruga, a do sada je prikupljeno više od 14 tona plastike.

„S obzirom na to da se akcija nastavlja i dalje apelujemo na sugrađane, ustanove, organizacije, kompanije i preduzetnike da daju doprinos našoj akciji jer na taj način čuvaju svoju okolinu i pomažu osobama sa invaliditetom“, navodi se u saopštenju Udruženja.

Svi građani, udruženja, ustanove i institucije plastični otpad i dalje mogu donositi svakog radnog dana od 09-16 časova u prostorije Udruženja, ulica Kneza Lazara 2. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 031/500-122.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.