Uskoro rešenje problema prevoza učenika iz ruralnih sredina

PRIJEPOLJE – Državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić posetila je opštinu Prijepolje, a predstavnici lokalne samouprave su iskoristili priliku da iznesu probleme sa kojima se opština suočava. Jedan od njih je i problem prevoza učenika iz ruralnih sredina do škola.

Prema njenim rečima, problemi koji su uočeni na terenu govore da je potrebna dodatna podrška.

“Prijepolje je jedna specifična sredina , dosta razruđena i posebno mi je drago što smo imali priliku da razgovaramo o jednom konkretnom problemu, odnosno načinu organizacije prevoza za sve učenike”, rekla je sekretarka.

Problem prevoza učenika će  uskoro biti rešen i to dugoročno.

Foto: Zapadne info

Prema rečima Zorana Petrića, člana opštinskog veća, u narednih 2, 3 dana ponovo će biti razmotrena mogućnost nekog dodatnog finansiranja, ipak ova opcija ne rešava trajno pitanje prevoza učenika iz udaljenih mesta opštine. Međutim, Petrić naglašava da će u dogovoru sa državnom sekretarkom biti urađena detaljna analiza potreba svih osnovnih prijepoljskih škola i kada se definiše o kom  je iznosu reč kroz budžetsko planiranje biće povećana sredstva osnovnim školama kako bi ovaj problem bio rešen dugoročno.

Milovanović Minić je istakla da ovo nije problem koji se rešava jednim davanjem za jednu godinu, pa je bitno da opština pre svega napravi jednu dobru analizu, a nakon toga će se uraditi dobar plan gde će se strateški razmišljati.

Državna sekretarka je posetila i prijepoljski Centar za socijalni rad gde je najavila unapređenje stručnog rada u svim centrima u državi.

Izvor: Zapadne info

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.