Uskoro rekonstrukcija dečjeg igrališta na Tari (VIDEO)

TARA – Dečje igralište na Tari biće u potpunosti rekonstruisano. Igralište će dobiti 13 novih igračaka, a projekat je vredan više od 10 miliona dinara i finansiran je od Ministarstva zaštite životne sredine sa 7,6 miliona, dok ostalo finansira grad Užice.

„Imaćemo igralište sa svim pratećim sadržajima, a na gradu je da podrži svaki sličan projekat. Treba da poboljšamo infrastrukturu kako bi poboljšali turističku ponudu Tare“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Kompletna rekonstrukcija postojećeg igrališta na Tari podrazumeva skidanje postojećih igračaka, a predviđeno je postavljanje novih igračaka na površini od oko 500 metara kvadratnih.

„Igralište će dobiti 13 novih igračaka, a predviđeno je i skidanje zemljanog dela i postavljanje tampona i nove ograde. Postaviće se ljuljaške, klackalice, njihalice. Očekujemo da radovi budu završeni u roku“, kaže direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović.

Direktor Vojne ustanove „Tara“ Ljupko Ćirović tvrdi da je rekonstrukcija ovog igrališta dobar primer saradnje između Ministarstva i grada Užica

Rok radova je 45 dana.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.