Uskoro informacioni sistem u zdravstvenim ustanovama Zlatiborskog okruga (video)

UŽICE-Uvođenje integrisanog zdravstvenog  informacionog sistema na teritoriji centralne i zapadne Srbije biće završeno u narednih mesec dana,izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

 

berislav vekic“Pre mesec dana sistem je počeo da se uvodi u južnoj i jugoistočnoj Srbiji,a od pre pet dana u toku je implementacija u centralnom i zapadnom delu zemlje.Očekujemo da će kroz portal Moj doktor u narednih mesec dana uključiti sve zdravstvene ustanove ovog regiona”,rekao je Vekić tokom obilaska Zdravstvenog centra Užice.

 

Vekić je obišao ovu zdravstvenu ustanovu da bi se uverio da li se namenski troše sredstva od 6,5 miliona dinara koje je dobila kroz Program Ministarstva zdravlja za unapređenje zdravstvene zaštite .

“Od 10 domova zdravlja u Zlatiborskom okruga ostalo je da se završi još adaptacija prostora u Kosjeriću i Bajinoj Bašti.Urađeni su i mokri čvorovi i adaptacija ambulante za primanje onkoloških terapija u Opštoj bolnici Užice”,istakao je direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

 

Ministarstvo zdravlja je kroz Program unapređenja zdravstvene zaštite u Zlatiborskom okrugu  izdvojilo 41 milion dinara.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.