Usaglasiti stavove oko budućeg autoputa ka Crnoj Gori

UŽICE-Predstavnici Moravičkog i Zlatiborskog okruga na zajedničkom sastanku na inicijativu rukovodstva grada Užica,razgovaraće o produženju izgradnje autoputa na K-11 od Preljine prema Crnoj Gori preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši do Boljara.

autoput-ljig-preljina-koridor-11Kako se navodi u saopštenju načelnika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića ,postoji potpuna saglasnost oba okruga da deonicu Autoputa na K-11 od Preljine do Požege treba započeti odmah i završiti u što kraćem roku, ali i na vreme definisati trasu i raditi na pripremama za realizaciju deonice Požega – Boljari, prema Crnoj Gori, za koju su zainteresovani Arilje, Ivanjica i Sjenica da ide preko njihove teritorije, dok veći deo lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga smatra da trasa treba da se planirapored većih naseljenih mesta, kao što su Užice, Čajetina, Zlatibor, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, jer u tom slučaju bi bio veći protok vozila autoputem i imala ekonomsku opravdanost bez obzira na trenutno veće investicione trioškove.
Uz to, treba planirati i krak prema Republici Srpskoj, odnosno Mokroj Gori iVišegradu, ali i ozbiljno razmišljati o konkretnim aktivnostima na deonici budućeg autoputa Preljina – Pojate za koju su zainteresovani posebno Moravički, Raški i Rasinski upravni okrug.
Oba okruga su zainteresovani i za aktiviranje aerodroma za civilni saobraćaj, Moravički „Morava“ u Lađevcima a Zlatiborski „Ponikve“ nedaleko od Užica.

autoput2Na zajedničkom sastanku Saveta Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga  koji će se održati  30.septembra u Požegi, na dnevnom redu naći će se i izgradnja Autoputa na K-11, od Čačka prema Crnoj Gori.
Pokušaćemo da se na ovu temu dogovrimo kako bi smo o tome imali jedinstven stav svih četrnaest gradova i opština sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga sa kojim bi smo upoznali potpredsednicu Vlade i resornog ministraprof. dr Zoranu Mihailović, a ona to prenela premijeru i Vladi Republike Srbije,navodi se u saopštenju načelnika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića.

You may also like...