Uređenje groblja u Priboju

Priboj – U toku je druga faza radova na uređenju islamskog groblja „Pobrežje“ u Priboju. Radove izvodi firma „Rovčanin inženjering“ iz Prijepolja, a investiciju vrednu 15 miliona dinara, finansiraju Ministarstvo privrede i opština Priboj.

U prvoj fazi radova, preduzeće „’Putevi Užice“ izgradilo je pristupnu saobraćajnicu vrednu oko 10 miliona dinara, dok druga faza radova podrazueva pejzažno uređenje islamskog groblja „Pobrežje“.

„Ugovor je potpisan pre nekih mesec dana i njegova vrednost je 4,87 miliona dinara. Druga faza podrazumeva uređenje samog prostora, izgradnju zaštitne ograde i jednog pomoćnog objekta. U narednom periodu rešićemo pitanje upravljanja tim grobljem. Naša ideja je da ili kroz formu javno-privatnog partnerstva ili putem poveravanja poslova to damo Islamskoj zajednici, ukoliko postoji zakonski osnov, ići ćemo u tom pravcu“, objasnio je za PPMedia pomoćnik predsednika opštine Priboj Jasmin Hodžić.

Rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Prema rečima Hodžića, razlog zašto ovaj projekat nije realizovan u nekom ranijem periodu, je proceduralne prirode, s obzirom na to da je skoro dve godine izgubljeno na dobijanju svih potrebnih dokumenata i rešavanju imovinsko pravnih odnosa.

PP Media

You may also like...